Hashem Al-Rifai

Hashem Al-Rifai

Vad var bäst med Korta vägen?

Att få kontakter och referenser i ett nytt land är inte lätt. Där var Korta vägen till stor hjälp. Praktiken betydde jättemycket. Man måste visa vad man kan. Det räcker inte bara att prata. När företag ser vad man kan göra är det mycket lättare att bli anställd.

Språket är jätteviktigt, och Korta vägen var till stor hjälp med språket.  Korta Vägen var också till stor hjälp för att förstå hur man måste göra för att söka ett jobb – prata i telefon, skriva ett meddelande eller skriva ett CV. Dessutom var det bra att kunna studera med andra personer som har olika kunskaper från olika länder.

Hur fick du ditt nuvarande jobb?

Efter att jag har fått uppehållstillstånd sökte jag jobb via Arbetsförmedlingens webbplats. Jag sökte massor med jobb men fick inga svar. Sen sa min handläggare att jag kunde gå Korta vägen. Via dem fick jag en praktikplats på ett jättebra företag som heter Division By Zero. Jag jobbade där i tre månader. Sen hittade jag med hjälp av min arbetslots ett IT-företag i Enköping, Rely AB. Där jobbar jag nu, och jag trivs jättebra med dem.

Hashem Al-Rifai kommer ursprungligen från Palestina. Han kom till Sverige från Syrien, där han bodde. Där studerade han till programmering och jobbade som webbutvecklare och med datorteknik.