Ny på jobbet - Amanda Romppala

Amanda Romppala

Välkommen till Uppsala universitet och enheten för uppdragsutbildning.

Vilken blir din roll vid avdelningen?

Jag kommer att arbeta som projektkoordinator och min huvuduppgift kommer vara att administrera och genomföra utbildningsprojekt för yrkesverksamma. Jag hoppas kunna bidra med positiv stämning, lagkänsla och nytänk. Jag tycker om att effektivisera rutiner och är inte rädd för att ge nya förslag. 

Vad har du gjort tidigare?

Jag har tidigare arbetat inom universitet som forskningsassistent och projektkoordinator i en forskargrupp; Klinisk psykologi i hälso- och sjukvård. Jag arbetade med de administrativa delarna inom forskning. Jag var bland annat med och utförde en pilotstudie för äldre patienter som överlevt en hjärtinfarkt. Jag hade kontinuerlig kontakt med forskare, sjuksköterskor och patienter. Jag administrerade även uppstarten av en studie som riktar sig till föräldrar till barn som överlevt cancer.

Varför passar jobbet dig?

Jag har erfarenhet av arbete inom Uppsala universitet sedan ett par år tillbaka. Jag har flera års erfarenhet av administrativt arbete i olika former. Jag kommer nu med en oerhörd mängd nyfikenhet på Uppdragsutbildningen och enhetens samverkans- och kompentensutvecklingsarbete och självklart ser jag positivt på min roll som projektkoordinator.

Vad har du för förväntningar på universitet som arbetsplats?

Jag hoppas på att kunna utvecklas vidare och knyta nya kontakter. Jag ser fram emot att få bidra till att aktuell forskning förs ut via utbildning till yrkesverksamma. Forskning ska vara tillgänglig för alla och inte endast inom akademin.

Vad gör du helst när du inte arbetar?

Jag tycker om att styrketräna och umgås med vänner och familj. Inte allt för sällan tycker jag om att spendera mina pengar på god mat och testar då på nya restauranger och hoppas på att få vara med om en smakupplevelse.